კალენდარი

მთავარი მენიუ
ძებნა ამ საიტზე

აუდიო - ვიდეო
გართობა, იუმორი
სხვადასხვა
განათლება
რელიგია
ონლაინი






გააზიარე
სოც-ქსელები
საიტზე სოციალური ქსელებით შესვლა



მთავარი » სტატიები » ღვინო » ღვინის ჯიშები

ჩინური



   


ჩინური -
ქართული ტექნიკური ჯიში დამწიფების გვიანდელი ვადით. იგი ეკუთვნის აღმოსავლეთის ჯიშების ეკოლოგიურ-გეოგრაფიულ ჯგუფს.
ფოთლები საშუალო, მომრრგვალო, ხუთ ან იშვიათად სამფრთიანი.
მტევანი დიდი, ცილინდრული ან ცილინდროკონუსური.
მარცვალი საშუალო მომწვანო-მოყვითალო ფერის პატარა მუქი წითელი წერტილებით. მაგარი კანით. ხორციანი რბილობით, წვნიანი.
პერიოდი დაკვირტვიდან ყურძნის ტექნიკურ სიმწიფემდე, ხორნაბუჯის ტერიტორიაზე 166დღეა. აქტიურ ტემპერატურათა ჯამის 3250 c პირობებში.
მოსავლიანობა 60-70ც/ჰა.
ჯიში მდგრადია სოკოვანი დაავადებების მიმართ.
ყურძნის შაქრიანობაა 21-22%,
ტიტრული მჟავიანობა 8,9გ/ლ.
ჩინურის ჯიშის ყურძნისაგან მზადდება სუფრის ორდინალური ევროპული ტიპის ღვინო "ჩინური", ასევე ამ ტიპის ღვინომასალა რქაწითელისა და ჩხავერის ჯიშის ღვინომასალებთან ერთად,
კუპაჟში, გამოიყენება თეთრი ცქრიალა ღვინის დასამზადებლად.





კატეგორია: ღვინის ჯიშები | დაამატა: ciklopi (28.მარ.2013)
ნანახია: 1399
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *:



© 2020