კალენდარი

მთავარი მენიუ
ძებნა ამ საიტზე

აუდიო - ვიდეო
გართობა, იუმორი
სხვადასხვა
განათლება
რელიგია
ონლაინი






გააზიარე
სოც-ქსელები
საიტზე სოციალური ქსელებით შესვლა



მთავარი » სტატიები » ღვინო » ღვინის ჯიშები

ალექსანდროული




ალექსანდროული — 

ქართული წითელყურძნიანი საღვინე ვაზის ჯიში. 

იზრდება საშუალო ინტენსივობით. ნაყოფს იძლევა ყლორტების 70-90%, მტევნის საშუალო წონაა 90-100 გ. ყურძენი მწიფდება სექტემბრის ბოლოს, საშუალო მოსავლიანობა 55-60 ც/ჰა-ზე. გავრცელებულია ამბროლაურსა და ცაგერის რაიონში.

როცა ყურძნის შაქრიანობა 27-28%-ია, მჟავიანობა კი — 6-8%, აყენებენ მაღალი ღირსების ბუნებრივად ნახევრად ტკბილ წითელ ღვინოს „ხვანჭკარას" (ძირითადად ხვანჭკარის მირკომუნიციპალიტეტში), ხოლო ნაკლებშაქრიანობისას (20-21%) სუფრის ღვინოს — „ალექსანდროულს".


კატეგორია: ღვინის ჯიშები | დაამატა: ciklopi (28.მარ.2013)
ნანახია: 485
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *:



© 2017